Ambarchi, Oren

print

Oren Ambarchi is een elektronische gitarist en percussionist die al alng interesse heeft in het overstijgen van het conventionele gebruik van instrumenten.
Hij werd geboren in 1969 in Sydney en treed live op al sinds 1986.
Met zijn werk onderzoekt hij de mogelijkheden van de gitaar, waarmee hij de klanken van het instrument andere abstracte paden opstuurt. Gitaarrifs laat hij achter zich en hij dompelt de luisteraar onder in een zone van vervreemding waar het instrument van zichzelf wordt losgekoppeld. De gitaar wordt een laboratorium voor uitgebreid auditief onderzoek.

Blasco Gallardo, Jorge

print


Jorge Blasco Gallardo is een freelance schrijver en organisator van culturele projecten. Hij legt zich toe op een theoretische reflectie van de relaties tussen geschiedenis, architectuur, urbanistiek en esthetiek. Hij heeft samengewerkt met de Fundacio Antoni Tapies (2000-2003) als co-directeur voor het project ďCultures díarchivesĒ, met Nuria Enguita Mayo. Dit project blijft hij on- en offline verder uitbouwen.

Casal, Eva

print


http://www.wehavethis.org/
Eva nam deel aan de ontwikkeling van de eerste jpech met een klein stukje muziek onder de titel ďsquare happinessĒ, dat terug te vinden is op de eerste jpech dvd, naast vessel nimmer en g23's superman on the visuals.

Cox, Geoff

print


Geoff Cox (UK)
CAiiA-STAR (Science Technology Art Research), School of Computing, University of Plymouth. Directeur van de tentoonstelling ĎGeneratorí waarin kunstwerken in de traditionele zin van het woord en recent werk van artiesten-programmeurs worden bij elkaar gebracht.

De Geuzen

print


De Geuzen zijn Riek Sijbring, Femke Snelting en Renee Turner.
ďNa onze studies aan de Jan van Eyck Academie te Maastricht zijn we in 1994 beginnen samen werken. In 1996 kwamen we tot het besef dat onze samenwerkingen meer betekenden dan een gewoonte en hebben we officieel de naam De Geuzen aangenomen. Gezien onze uiteenlopende activiteiten, omvat onze praktijk artistieke projecten, design, educatieve workshops, de organisatie van culturele activiteiten."

Goriunova, olga

print

Honore Boe, Tore

print


http://kunst.no/alias/origami/tore/
>>>> handgemaakte akoestische Ďlaptopsí
Een keuze van houten dozen die verschillende kleine objecten bevatten; veren, steentjes, touwtjes, metaal, elastiek, naalden en andere aandenkens, versterkt door oude vertrouwde contactmicro's en pick-ups.

Laermans, Rudi

print

doceert cultuursociologie aan de KULeuven, is actief als essayist-criticus en publiceert o.a. in Etcetera en diverse vakbladen.

Le Roy, Xavier

print


danser en choreograaf, studeerde moleculaire en cellulaire biologie aan de Universiteit van Montpellier.

Luetgert Sebastian & Gerber Jan

print


Sebastian Luetgers - sebastian@reboot.fm
en
Jan Gerber - j@reboot.fm
zijn twee leeden van de Reboot.fm crew. Ze wonen in Berlijn (G).

Reboot.fm beschrijft zich als " een software project dat rekening houdt met politieke en sociale implicaties van programma's die gebruikt worden binnen open source en vrije inhoud, en die dit toespast binnen de sfeer van de culturele productie." De idee om een vrije radiolicentie te creŽren die een legaal kader biedt voor de syndicatie van peer to peer programma's is verbonden aan dit project.

Andere leeden:
Pit Schultz - pit@reboot.fm
Sacha Benedetti - sacha@reboot.fm
Diana McCarty - diana@reboot.fm
Julia Lazarus - julia@reboot.fm
Johannes Wilms
Guido Plonsky
Thomax Kaulman
Tilmann Singer

http://reboot.fm/

Mammique

print


La mťnagerie is een Franse animatiestudio (van Toulouse) die kortfilms produceert en workshops geeft. Het is in dit kader dat Mammique, jong plastisch kunstenaar en programmeur het Myrtille project heeft ontwikkeld.
Myrtille is een distributiesysteem voor Linux, samengesteld uit vrije software.
http://www.lamenagerie.com/

Mulder, Arjen

print


Arjen Mulder (NL) is essayist en mediatheoreticus en onder meer de auteur van Het fotografisch genoegen (Van Gennep, 2000) en Levende systemen: reis naar het einde van het informatietijdperk (De Balie, 2002)


Nieuwenburg, Joost

print


Citaat van zijn website: Joost Nieuwenburg (Nl)
"For me the concept of recycling is important.
A lot of the materials I use for my art are found thrown-away in the street.
A point of departure is using materials and machines in a way where they were never designed for.
I like cooking and I like to work along with other people. Both subjects are present in my work. "

Sehgal, Melanie

print


Werd geboren in Londen en leeft in Berlijn. Ze studeert filosofie en culturele wetenschappen, met een specifieke interesse voor de hedendaagse taal en mediatheorie. Ze werkt momenteel aan haar thesis over het concept van het virtuele binnen de geschiedenis van de filosofie.

Trussart, Nathalie

print

(B) Onderzoekster die een doctoraatsthesis binnen de filosofie voorbereidt. Onderwerp zijn methoden van erfgenaam worden, benaderd vanuit de genetica en het gedachtegoed van Michel Foucault. GeÔnteresseerd in de problemen die de vraag Ďhoe een verhaal of een geschiedenis vertellení.

Urbonas, Nomeda & Gediminas

print


Nomeda & Gediminas Urbonas zijn geboren in Litouwen. Ze werken samen als kunstenaars sinds 1997 en in datzelfde jaar hebben ze een interdisciplinair artistiek programma opgericht, een model voor sociale en artistieke praktijk. Hun benadering omvat verschillende disciplines en vormt een context voor praktijken met Ďoudeí en Ďnieuwe mediaí.
(Hun project Transaction zal te bezoeken zijn tijdens Verbindingen/Jonctions 7).

Van Riel, Els

print

(Gierle, 1965)

studies:
fotografie-cinematografie , NaRaFi Brussel


Naast camera-en productiewerk voor verschillende film-, video- en theaterproducties maakte Els van Riel:

WesterfrŲlke, Anja

print


Anja WesterfrŲlke (Oostenrijk)
Het is het gebruik van de computer en het internet, zegt ze, dat haar heeft geconditioneerd om te werken met tekst. Westerfrolke heeft een historische bibliotheek ontwikkeld met gegevens over de imigratie van families in Canada. Daarnaast heeft ze ook een literair spel ontworpen met als basis het oeuvre van 7 Oostenrijkse schrijfsters.